Oedeemtherapie – Praktijk v. Fysiotherapie Monique Yap – Hilversum
Header afbeelding
Welkom bij Praktijk v. Fysiotherapie Monique Yap

Monique Yap

Prakijk voor Fysiotherapie en Oedeemtherapie in Hilversum. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal!

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel. Hierdoor is er een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. In de meeste gevallen ontstaan de klachten geleidelijk en pijnloos. Dit komt omdat het oedeem heel langzaam toeneemt. De klachten die bij oedeem kunnen ontstaan zijn o.a pijn, zwelling, moeheid, zwaar gevoel, beperkingen in bewegen en/of beperkingen in het dagelijks functioneren.

Deze klachten worden behandeld door een specialistische fysiotherapeut die oedeemtherapie geeft. Hierbij wordt het lichaam geactiveerd om het ontstane vocht te verwijderen. Behandelresultaten zijn o.a. omvangvermindering, spanningsafname, pijnvermindering, functieverbetering en afname van infectiekansen.

Een behandeling bestaat uit een combinatie van de volgende behandelingsmogelijkheden:

  • Voorlichting en adviezen
  • Manuele lymfdrainage, dit is een milde massagevorm, waardoor het lymfstelsel extra aangezet wordt om vocht af te voeren
  • Ambulante compressietherapie, dit is bandageren/zwachtelen
  • Oefentherapie
  • Lymftaping
  • Advisering bij het aanmeten van een therapeutisch elastische kous
  • De gekozen behandeling en uiteindelijke behandeleffect zijn afhankelijk van ernst, oorzaak en duur van het oedeem.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

yap